Hösten 2024 på KPC

Under hösten händer det mycket på KPC. Nedan är alla evenemang listade och de sker i konsertsalen på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut www.smi.se). Alla konserter kommer ha en prisvänlig entréavgift som betalas med Swish på plats! (23/9 fritt inträde).

Må 23 september kl.15-17  

Brian Stockard, USA

Brian Stockard

Brian, som representerar Avedis Zildjan / Vic Firth, möter studenter från SMI, Örebro och KMH i ett seminarium med fokus på Marching Percussion. Alla som är intresserade att följa Brians clinic är hjärtligt välkomna!

Sö 20 oktober 15.00

Se-Mi Hwang och Anders Åstrand

se-mi-hwang
Se Mi Hwang
anders åstrand
Anders Åstrand

Efter hennes besök på Percussion Plus-festivalen i Stockholm ville vi gärna möta Se-Mi Hwang igen, men en pandemi kom i mellan. Nu ska ni inte missa att se henne då hon uppträder med vår skicklige vibrafonkollega Anders Åstrand.

Lö 23 november 18.00

Estonian Percussion Group

Estonian Percussion Group

Lauri Metsvahi (t.h. på bilden) är utbildad på KMH i Stockholm. Idag är han tillbaka i sitt hemland Estland där han arbetar i Estonian National Symphony Orchestra. EPG har spelat tillsammans sedan 2020 och det är en stor glädje att kunna presentera dem i en konsert i Stockholm.

Ti 7 januari 2025 19.00

Peaux Duo med vänner spelar Pléiades

Peaux duo

Pléiades är ett ensembleprojekt med prisade Peaux Duo, Filip Koroseç och Rasmus Jönsson Hansson plus fyra av deras internationella slagverksvänner. Pléiades är en 40 minuter lång slagverksfresk av den grekisk-franske tonsättaren Iannis Xenakis. Passa på att lyssna på en live-version av detta fantastiska verk. Det har inte gjorts i Stockholm sedan Kroumata var i farten på 1990-talet!